Fjordcup 2020 avlyses

Det blir ingen Fjordcup 2020. Vi håpet at en utsettelse kunne redde håndballfesten vi alle har gledet oss til, men ser nå at de restriksjonene og den usikkerheten som råder ikke gir grunnlag for noen i cup i september heller.

Om akkurat 3 uker skulle startskuddet gått for årets Fjordcup. 360 lag fra Sør-Norge, ja faktisk helt opp til Tromsø, var påmeldt. Tredjeparten av dem ville spille Beach også. Det skulle bli den fjerde utgaven av Fjordcup.

Så kom koronaviruset og slo oss helt ut. Stengte haller, ingen organisert aktivitet, maks fem mennesker sammen, to meters avstand – ingenting var lenger som det var. Vi skjønte relativt raskt at dette ville bli vanskelig, om ikke umulig. Derfor fant vi også en alternativ dato 11.-13. september. Nå står den også for fall.

«Jeg tror vi får vår første tellende kamp 30. august. Kanskje uten publikum», sier presidenten i NHF, Kåre Geir Lio, til avisen Østlendingen i dag.

28.- 30. mai 2021
En Fjordcup uten publikum, uten yrende liv på og utenfor banen, uten fellesskapet på skolene og i spisesalene er ingen Fjordcup. Da er det bedre å drøye et år. 28. – 30. mai 2021 er datoene som nå gjelder. Da møtes vi igjen til håndball, sol, bading og glede i Sandefjord.

Praktisk info
Til de som allerede har betalt for deltakerkort: Dere får pengene tilbake, eller de kan gjelde for neste års turnering. Det er opp til dere.

Til dere som har betalt for lagspåmelding: Det er penger som i utgangspunktet ikke refunderes. Disse pengene skal gå til å dekke kostnader til forberedelser av cupen. Mesteparten av forberedelsene var gjort allerede før korona-viruset var kjent. Timer var brukt, deltakerskjorter og deltakergaver var bestilt. Det håper vi på og ber om forståelse for. Det gir grunnlag for at det kan bli flere Fjordcuper i årene framover.

Nå er det bare å håpe at vi etter hvert kommer tilbake til normalen. Håndballen har på mange områder sluppet billig unna. Men vi trenger aktiviteten. Og vi håper det skjer. Snart.